Мајка Милана Кнежевића пуштена након саслушања

ПОДГОРИЦА: Ратка, мајка посланика опозиционог ДФ, Милана Кнежевића, пуштена је након саслусања у подгоричном прекршајном суду, саопштила је Управа полиције.
podgorica spens
Фото: Youtube Printscreen

Адвокат породице Кнежевић, Дражен Медојевић, је рекао да је претрес извршен у раним јутарњим сатима док је ова 68-годишња жена била сама у кући, а да је предмет претреса био Миланов брат Мирко.

Полиција је раније саопштила да је Ратка Кнежевић приведена због омаловажавања полицијских службеника који су јутрос претресли њихову породичну кућу.

Црногорска полиција претресала је јутрос 17 објеката и том приликом ухапсила 16 особа, међу којима је била и Ратка Кнежевић.

„Она је отворила врата, и у том моменту врата су поломљена и ушли су специјалци са упереним оружјем“, рекао је Медојевић новинарима испред Суда за прекршаје.

Он је казао да је Ратка Кнежевић, која је иначе лошег здравља, била под јаким стресом, и да је у тим тренуцима „изговарала одређене реченице којих се није могла сетити“.

„То су у суштини увреде и клетве, то није омаловажавање. Тражио сам да се изврши медицинско вештачење, и да вештак каже да ли особа у тим околностима и под стресом може да уради нешто с умишљајем, али је судија то одбила“, рекао је Медојевић, пренеле су подгоричке Вијести.

Навео је да људи који су писали захтев за покретање поступка не разликују увреде и омаловажавање.

Медојевић је казао да судија још није донела одлуку, и најавио да ће, након што је добију, он поднети жалбу.

Према речима Медојевића, полиција није нашла ништа приликом претреса куће Кнежевића.

Булатовић: Ратка Кнежевић је крива јер је Миланова мајка

Посланик опозиционог Демократског фронта (ДФ), Предраг Булатовић, изјавио је да је једина "кривица" Ратке Кнежевић то што је мајка "једног честитог лидера правог народа у Црној Гори".

Ратка Кнежевић, мајка једног од лидера Демократског фронта (ДФ) Милана Кнежевића, пуштена је након саслушања у подгоричком Суду за прекршаје где је, како је саопштено, приведена због омаловажавања полицијских службеника који су јутрос претресли њихову породичну кућу.

"Њена грешка је и то што је учесник молебана и литија за одбрану имовине Српске православне цркве", рекао је Булатовић новинарима испре подгоричког суда.

У ДФ-у, како је казао, препознају покушај изазивања сукоба у Црној Гори и покушај изазивања ДФ-а.

„Мило Ђукановић жели да увуче ДФ да би угушио мирне и достојанствене литије, јер их се боји“, казао је Булатовић, пренеле су подгоричке Вијести.

Он је поручио да ДФ наставља борбу како је и започео, следећи позив цркве да литијама обезбеде да се Закон о слободи вероисповести стави ван снаге.

„Фашизам у који клизи Ђукановић има за циљ провоцирање сукоба и ми смо то препознали“, додао је Булатовић.

EUR/RSD 117.2860
Најновије вести