Макрон: Подржаћу преговоре са СМК и АЛБ зависно од извештаја

МИНХЕН: Француски председник Емануел Макрон изјавио је данас да ће, ако резултати извештаја Европске комисије у марту о Северној Македонији и Албанији буду позитивни, подржати почетак преговоре о њиховом приступању ЕУ.
makron, tanjug ap
Фото: Tanjug (AP Photo/Mićel Euler)

Чекамо извештај у марту... зависно од тога да ли ће резултати бити позитивни и упостави се поверење, онда ћемо бити у позицији да отворимо преговоре, рекао је Макрон на Минхенској безбедносној конференцији, преноси Ројтерс.

Нико не жели конфронтацију с Русијом

Француски председник изјавио је да је европска политика отпора према Русији последњих година пропала и да нико не жели да се конфронтира са Москвом директну, те да је једина опција близак дијалог ради решавање несугласица.

Чујем отпор свих наших партнера. Нисам луд, то је потпуно неефикасан систем, рекао је Макрон на Минхенској безбедносној конференцији, преноси Ројтерс.

Он је додао да није видео да је иједан од његових савезника спреман да се конфронтира с Русијом.

Треба тражити други приступ и рестартовати стратешки дијалог, зато што данас причамо све мање и мање, конфликта је све више, а ми нисмо у стању да их решимо, рекао је председник Француске.

EUR/RSD 117.1769
Најновије вести