Мандић и Кнежевић: Абазовић да поштује изборну вољу

ПОДГОРИЦА: Председник Нове српске демократије (НСД) Андрија Мандић и председник Демократске народне партије (ДНП) Милан Кнежевић затражили су од председника ГП УРА Дритана Абазовића да поштује изборну вољу исказану на изборима 30. августа и да се само у оквиру актуелне парламентарне већине може тражити ново одрживо решење, саопштио је Демократски фронт (ДФ).
podgorica pixabay
Фото: pixabay.com

Како наводе, Мандић и Кнежевић разговарали су са Абазовићем и још једном му саопштили јасне поруке о изласку из актуелне кризе и њихов непромењен став да ће гласати за његову смену у Скупштини коју је иницирао премијер Здравко Кривокапић, пренеле су ''Вијести''.

Они су обавестили заменика премијера да је њима и коалицији "За будућност Црне Горе" неприхватљив било какав договор и сарадња са ДПС-ом.

Мислимо да то треба да буде став и коалиције Црно на бијело, наводи се у саопштењу.

Абазовић је, како се додаје, саопштио челницима ДФ-а да је постојеће стање у актуелној Влади неодрживо и да ће ова Влада бити смењена, као и да има пуно разумевање за став ДФ-а, који ће, додају, гласати за његово разрешење.

Додаје се и да је саопштено да Абазовић жели да настави разговоре тражећи најбоља решења за избор нове Владе, превасходно у оквиру постојеће парламентарне већине, и да ће урадити све што је у његовој моћи да до договора дође.

У саопштењу се наводи и да ће ДФ наставити разговаре са свим другим субјектима актуелне парламентарне већине "како би кроз искрени разговор и нови договор зауставили сваку могућност повратка ДПС-а".

EUR/RSD 117.3161
Најновије вести