На Флориди 50 болница без иједног места на интензивној нези

ТАЛАХАСИ: Ситуација на Флорида где се шести дан за редом број позитивних на корона вирус креће између 10 и 15 хиљада дневно, постала је изузетно тешко и у 50 болница, широм земље нема ниједног слободног кревета на јединицама интензивне неге.
 Bolnica u Vuhanu  Foto:  Chinatopix via AP
Фото: Bolnica kovid Foto: Chinatopix via AP

Како би се утицало на овако тешку ситуацију од данас на снагу је ступило правило да свако ко буде примећен без маске мора да плати казну од 50 долара, а трећи пут она ће изности 500 долара, преносе амерички медији.

Флорида са до сада 356.000 оболелих и 5.072 умрлих није само нови епицентар у САД већ је међу највећим жариштем на свету. Када би била самостална држава била би одмах после САД, Бразила, Индије и Русије, раме уз раме са Јужноафричком Републиком.

Чланица Конгреса Дона Шалала, тражила је од гувернера да се затвори Флорида.

Градоначелник Мајами Бича Дан Гелбер увео је у суботу полицијски час од 20.00 како би сви барови и простори за журке били затворени.

Између осталог органима реда додатне проблем праве и масивне ковид журке које у намери да шире вирус организују банде у изнајмљеним луксузним кућама за одмор.

Током вечери полицији стигне и неколико стотина притужби, на журке на којима учествује између 50 и 600 чланова банди из централне Флориде.

EUR/RSD 117.3078
Најновије вести