На протестима у Тирани ангажовано преко 1.700 полицајаца

ТИРАНА: Због безбедности на вечерашњем протесту уједињене албанске опозиције ће бити ангажовано најмање 1.700 полицијских службенике Албаније који ће бити распоређени око зграде албанске владе и парламента, преноси портал а1он. Лидер опозиционе Демократске партије Љуљзим Баша је дао гаранције да ће вечерашњи „национални протест" бити миран. 
tirana
Фото: pixabay.com

„Током вечерашњег протеста неће бити ни једног чина насиља. Преузели смо све неопходне мере како не бисмо допустили инфилтрирање провокатора", истакао је Баша позивајући грађане да присуствују на протесту заједно са својим породицама. 

Биће ангажовани и припадници специјалне јединице „Шкипоња“, као и припадници саобраћајне полиције и неуниформисана лица из других сектора албанског МУП. Припадници јединице за брзу интервенцију и Национална гарда ће бити у стању приправности. 

У случају покушаја уласка у институције и угрожености живота полицијских службеника ће бити употребљен сузавац и водени топови. Биће распоређена и возила хитне службе и ватрогасаца. 

У Тирани ће бити ограничено кретање у ширем подручју, а забрањен је и улаз аутобуса који превозе грађане из унутрашњости. 

Позив на ненасиље су упутили амбасаде САД, Велике Британије као и других земаља ЕУ, укључујући и мисију ОЕБС у Тирани. 

EUR/RSD 117.5531
Најновије вести