Најмање 40 Американаца са крузера заражено коронавирусом

ВАШИНГТОН: Најмање 40 Американаца од њих око 400, који се евакуисани с крузера Дајмонд Принцес, усидреном код јапанске луке Јокохама, заражено је коронавирусом.
kruzer, tanjug ap
Фото: Tanjug (AP Photo/Jae C. Hong)
"Заражени америцки држављани ће бити лечени у јапанским болницама", рекао је данас за ЦБС Ентони Фауци, директор Националног института за заразне болести.
САД су на добровољној бази данас евакуисале остале америчке држављане с крузера, који је под карантином од почетка фебруара због коронависура.
Досад је за америцке путнике стигло више десетина аутобуса. Они ће авионима бити превезени у САД, где ће 14 дана провести у карантину, пренео је Индеx.хр
"Ако се код неких путника за вријеме путовања авионом развију симптоми болести, биће премештени у посебан део летелице", рекао је Фауци.
Раније заражени путници биће задржани на лечењу у јапанским болницама.
Један америцки путник рекао да жели да остане на крузеру до краја карантина, 19. фебруара, јер га је страх вожње с осталим путницима, најприје у аутобусу па потом у авиону.
Брод с 3.711 путника и цланова посаде стављен је у карантин почетком фебруара, након што је тестирање показало да је мушкарац који се искрцао у Хонг Конгу био позитиван на нови коронавирус.
У недељу је зараженима проглашено 355 особа, које су хоспитализоване, али није познато да ли су тим бројем обухваћени и амерички држављани.
Gagi
17.02.2020 • 04:07
E baš mi se srce cepa, ja ne mogu ni do Beograda iz Novog Sada ko čovek a oni na KRUZERU ljudi
EUR/RSD 117.3271
Најновије вести