Најновији руски ракетни систем на проби Параде победе

МОСКВА: На проби Параде победе на полигну „Алабино“ у Подмосковљу први пут је фотографисан тешки вишецевни ракетни систем „Тосочка“ који ће званично бити представл?ен на Паради победе у Москви 24. јуна.
1
Фото: Youtube Printscreen

За разлику од ракетних система „Буратино“ и „Солнцепек“ који за премешттање користе шасије тенка Т- 72, систем „Тосочка“ је монтиран на троосном камиону „Урал“ што значајно повећава мобилност система.

Систем је сличан раније објављеним нацртима система ТОС-2, што је други назив за ракетни систем „Тосочка“.

Због угла фотографисања не примећује се кључна каракеристика по којој се „Тосочка“ разликује од својих претходника - кран, помоћу кога систем самостално може допуњавати муницију, преноси Спутњик, додајући дац ће то то ће увелико поједноставити рад и дати систему већу покретљивост.

На кабини су монтирани комуникациони системи и пријемник сателитске навигације „Глонаш“, захваљујући којима „Тосочка“ може да прима информације о метама које шаље аутоматски систем за контролу.

Експерти су приметили да је са леве стране пакет са ракетама скривен иза сандука са резервним делима и додацима.

Русија је једина земља на свету у којој се таква опрема развија и производи. Показала је своје јединствене карактеристике током оружаних сукоба у Ираку и Сирији.

EUR/RSD 117.3221
Најновије вести