Највећа стопа смртности од КОВИД-19 у Великој Британији

ЛОНДОН: Са више од 500 умрлих на милион становника, Велика Британија тренутно бележи највећу стопу смртности од последица КОВИД-19, преноси Индипендент.
korona kovid19 pixabay
Фото: pixabay.com

Стопа смртности од коронавируса у Великој Британији у протеклих недељу дана већа је него у Француској и Италији заједно.На другом месту у свету по стопи смртности у последњих седам дана иза Британије нашла се Шведска.

У току последња 24 чаша у Великој Британији је још 118 људи умрло од последица заразе коронавирусом, укупно 36.793 од почетка епидемије.

Већи број умрлих од КОВИД-19 у свету једино је забележен у Сједињеним Државама - 99.805.Упркос томе, број смртних случајева по милиону становника већи је у Британији него у САД, које имају већи број умрлих, али и већи број становника.

У току прошле недеље нових смртних случајева није било на Новом Зеланду, док се због малог броја тестираних претпоставља да је у Бразилу много више људе умрло од последица ЦОВИД-19 него што званични подаци показују.

Још од 20. маја дневни број умрлих од корона вируса је у паду у Великој Британији и САД, како мере карантина и друге превентивне мере почињу да дају резултате.

Слични тренд се може запазити и у Француској и Италији.

Број потврђених случајева заразе у овим земљама такође је у паду, што значи да ће и број умрлих од његових последица бити мањи. Међутим, овај тренд би могао да се преокрене, сада када долази до ублажавања мера карантина у овим земљама.

Неки експерти упозоравају да би прерано укидање мера карантина могло да доведе до другог таласа епидемије.

EUR/RSD 117.5757
Најновије вести