Након бродолома нестало десетине мигранта у мору код Атине

АТИНА: Грчка обалска стража трагала је данас за десетинама миграната који се воде као нестали након што се људима преоптерећена једрилица преврнула и потонула у узбурканом мору код острва у близини Атине, саопштиле су грчке власти.
1
Фото: Youtube Printscreen

Засад је преживело десет мушкараца, који су спашени и превезени на острво Евија, код источне обале грчке престонице, а властима је речено да се на пловилу прилком потонућа налазило око 68 људи, преноси АП.

Наводи се да је првих девет преживелих откривено преко ноћи на ненасељеном острву јужно од Евије, а десети је извукао из воде данас поподне теретни брод који је учествовао у операцији потраге и спасавања, саопштила је обалска стража.

Први избављени рекли су грчким властима да је чамац испловио из Измира на турској обали, али није било података о њиховој националности.

Спасилачка акција, како се истиче, одвијала се по изузетно тешким временским условима, уз олујни ветар.

АП напомиње да је теснац Кафиреас, у коме је чамац потонуо, између острва Евија и Андрос, познат као веома опасан ако је узбуркано море, а чак и при слабијим ветровима.

Додаје се да је инцидент током протекле ноћи био последњи у низу недавних бродолома, у којима су учествовали чамци са мигрантима, када су многи људи погинули или нестали у грчким водама.

EUR/RSD 117.2821
Најновије вести