Нигеријa: Ослобођено 70 мушкараца из још једне Исламске школе

АБУЏА: Полиција Нигерије спасила је 70 мушкараца и дечака из још једне наводно исламске школе у којој су били затворени и подвргнути "нечовечним и понижавајућим поступцима".
nigerija  tanjug ap
Фото: Tanjug/AP Photo

Пре мање од месец дана на северозападу Нигерије око 300 мушкараца и дечака је ослобођено из једне Исламске школе, где су наводно мучени и сексуално злостављани, преноси Ројтерс.

"У склопу истраге 67 мушких особа старости од 7 до 40 година пронађено је у школи и били су везани ланцима. Откривено је да су жртве подвргаване нехуманим и понижавајућим поступцима", навела је нигеријска полиција.

Једна од жртава рекао је да су они сексуално искоришћавани, а поједини од њих и тучени до смрти током две године колико су се налазили у школи.Полиција је ухапсила 78-годишњег мушкарца.Исламске школе, познате као Алмаџирис, уобичајене су у Нигерији претежно насељеној муслиманима, а према подацима једне НВО око 10 милиона деце их похађа.

Нигеријски председник Бухари изјавио је у јуну ове године да влада планира да забрани те школе, али до данас то није учињено.

EUR/RSD 117.5758
Најновије вести