Нови снимак Трампа: Ослободите се амбасадорке Јовановић

ВАШИНГТОН: У данас објављеном аудио снимку америчког председника Доналда Трампа са донаторске вечере 2018. године чује се како он енергично говори о отпуштању тадашње амбасадорке у Украјини Мари Јовановић и у једном тренутку каже: "Ослободите је се!"
Donald Tramp
Фото: Tanjug

Скоро 90 минута дуг снимак јавно је поделио адвокат Лева Парнаса, бизнисмена рођеног у тадашњем Совјетском Савезу, који је након тога радио са Трамповим адвокатом Рудијем Ђулијанијем на смени Јовановић, која је коначно уследила у априлу 2019. године.

"Избаците је сутра" Не занима ме. Урадит тео, ок", чује се како Трамп говоир на снимку, преноси ЦНН.

Новинари тог медија преслушали су снимак, али нису могли да идентификују друге гоцворнике осим Трампа.

Снимак доноси нови фокус на повезаност америчког председника са парнасом, за кога тврди да га никада није упознао, као и на Трампову жељу да склони мари Јовановић што је једна од оптужби у процесу за његов опозив.

Парнасов адвокат Џосеф Бонди написао је данас на твитеру да је снимак начинио други Ðулијанијев сарадник Игор Фруман и поделио га са Парнасом одмах после вечере.

Бонди је додао да бизнисмен има још снимака председника САД.

Током дискусије Трамп је упитао особу која би могла да буде Парна колико дуго би Украјина могла да издржи борбу против Русије.

"Без нас не много дуго", чује се како одговара Парнас, док друга особа додаје "око 30 минута".

Неколико месеци касније, Трамп је укинуо војну помоћ Украјини.

Особа за коју се верује да је Парнас затим каже да би требало почети са "уклањњем амбасадорке Јовановић, која је остатак Клинтонове администрације".

На питање Трампа да ли мисли на амбасадора у Украјини, особа за коју се верује да је Парнас одговара: " Да, она иде около и свима прича - сачекајте, он ће бити опозван".

Након смеха за столом, чује се како неко каже: "Она ће отићи сутра".

Око 10 секунди касније, Трамп је љутито рекао: "Ослободите се ње, Избаците је сутра. Избаците је, ок. Урадите то".

Савезно тужилаштво у Њујорку оптужило је у октобру Парнаса и Фрумана за злоупотребу финансирања кампање, а они су се изјаснили да нису криви.

EUR/RSD 117.5900
Најновије вести