ОГЛАСИО СЕ Карлсон НАКОН ИНТЕРВЈУА С ПУТИНОМ Америком управљају лудаци, ако ствар дође до КРИМА - Русија ће употребити НУКЛЕАРКУ (ФОТО, ВИДЕО)

Амерички новинар Такер Карлсон огласио се наком објављеног интервјуа са руским председником Владимиром Путином.
v
Фото: Printscreen/Instagram@tuckercarlson

Такер је након интервјуа с руским председником изјавио да Сједињеним Америчким Државом управљају "лудаци", додавши да званичници Стејт департмента лажу о томе да је Русија експанзионистичка сила.

Сједињене Државе не воле Русију, америчка влада не воли Русију. Као и многи Руси, Путин је очекивао да ће крај Хладног рата бити нека врста позива Русији да постане део Европе јер је то европска земља чија је половина у Азији. Међутим, има много тога европског у вези са њом. Ако дођете у Москву, то је веома европски град. А Запад је одбацио Русија, рекао је Карлсон на видео-снимку објављеном након интервјуа са руским председником Владимиром Путином.

 

Према његовим речима, Запад је био одлучан у намери да не улази у савет са Русијом.

То је очигледно. То је, претпостављам, цела поента НАТО - да обузда Русију. Путин је повређен и веома узнемирен због тога. Очи су му се цаклиле док смо разговарали о томе, истакао је амерички водитељ.

Он је додао да је Путин "паметан", али је нагласио да руски председник "није баш добар у објашњавању себе" јер, како каже, "очигледно проводи много времена у свету у којем не мора да се објашњава".

Карлсон је навео да Русија није експанзионостичка сила, упркос томе што је таквом представљају "сви лажови и идеолози који воде Стејт департмент".

Морате бити идиот да бисте то мислили. Русија је превелика. То је највећа копнена маса на свету, рекао је новинар, упитавши зашто би Москва желела да нападне Пољску.

Он је навео да "нема доказа за то", додавши да "ма какве биле Путинове грешке, Русија није експанзионистичка сила". Карлсон је рекао да је за њега било "упадљиво" то што је Путин током интервјуа "био спреман да призна да жели мировни споразум у Украјини".

Амерички водитељ је, међутим, истакао да би Путин кренуо у нуклеарни рат, пре него што би пустио Крим.

То је дом руске војне морнарице, тамо живи руски народ, имали су референдум и изабрали су Русију. Може да вам се свиђа или не, али Путин ће покренути нуклеарни уколико ствар дође до Крима. Тако да, ако ви мислите да је услов за мир да Путин одустане од Крима, онда сте полудели, рекао је Карлсон.

Према његовим речима, Вашингтон жели "слабо руководство у Русији".

 

Како је то добро за Сједињене Државе, да земља са највећим нуклеарним арсеналом на свету има слабу владу? Само ćете пустити нуклеарне залихе да слободно плутају и надати се да ćе се најбоља ствар десити? Ви сте лудак ако то желите. А нама управљају лудаци - председник Бајден и отровни морон Викторија Нуланд, рекао је Карлсон.

Дневник/Б92

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести