Оставке македонских званичника због пожара у Тетову

СКОПЉЕ: Министар здравља Северне Македоније Венко Филипче, заменик министра здравља Иљир Хасани, директор Клиничког центра Тетово Фљорин Бесими и финансијски директор Клиничког центра Тетово Артан Етеми поднели су данас оставке због пожара који је избио у ковид болници у Тетову у којем је настрадало 14 особа.
tetovo
Фото: AP Photo/Boris Grdanoski
Филипче је саопштио да је из моралних разлога доставио писану оставку премијеру Северне Македоније Зорану Заеву, пренела је МИА.
"Последња трагедија у Тетову ме је много погодила, много жалим за настрадалима, саосећам са њиховим породицама, нема речи које то могу да опишу, нити начин да се надомести губитак. Као лекар и министар имам интегритет. Зато сам данас из моралних разлога понудио писану оставку премијеру Зорану Заеву", рекао је Филипче.
Хасани је на свом Фејсбук профилу написао да подноси оставку као морлани чин.
"У овим тешким моментима за све нас, подносим оставку као највећи морални чин. И поред чињенице да немам никакве везе са процедуром у модуларној болници, иако немам никакве везе са организационим делом, оставка је најмање што могу да учиним у овом моменту, из поштовања жртвама, повређенима, јавности...", написао је Хасани.
Бесими је на свом Фејсбук профилу написао да је после оваквог трагичног и немилог догађаја оваква одлука неизбежна, док је Етеми саопштио да подноси оставку из морланих разлога.
У међувремену, телевизија Телма добила је потврду од форензичара да је још једно тело, 15. жртва пожара, донето на аутопсију.
Реч је о девојци у 20-им годинама, која је имала церебралну парализу.
EUR/RSD 117.3664
Најновије вести