OВА ДРЖАВА УВОДИ НАЈСТРОЖУ КАЗНУ НА СВЕТУ ЗА ПЕДОФИЛЕ Неуобичајено, али шаље јасну поруку криминалцима!

Казахстан би према новом нацрту закона могао почети са хируршким одстрањивањем гениталија најгорим преступницима педофилима.
1
Фото: ilustracija/pixabay

То је најављено након притужби заступника да систем хемијске кастрације, један од најстрожих на свету, не одвраћа починитеље се*суалних преступника над децом.

Елнур Беисенбаев, заступник и извршни секретар владајуће странке Аманат, рекао је да је влада ‘бескичмењачка‘ и да угађа педофилима јер није инсистирала на ‘хируршкој кастрацији‘.

Нажалост, се*суални злочини против деце догађају се све чешће‘, рекао је, сугеришући да хемијска кастрација - која смањује мушки либидо убризгавањем антиандрогених лекова - није учинковита.

"Пуштањем силоватеља на слободу допуштамо му да понови преступ", додао је.

Еркезан Нурмакан (5) намамљена је у кућу педофила након што јој је понудио новац за сладолед.

Убица Саидолим Гајибназаров (48), који је раније осуђиван, осуђен је на доживотни затвор и хемијску кастрацију.

"Влада каже да наш амандман за хируршку кастрацију педофила крши људска права", рекао је заступник, отац четворо д‌јеце, који намерава да настави да врши притисак за нови закон.

"Не предлажемо да се то примењује на све педофиле, али бисмо судовима хтели да дамо могућност хируршке кастрације."

"Наша власт показује своју непостојаност неодобравањем хируршке кастрације, као да кршимо права педофила, јер педофили су људска бића. Верујем да нису људска бића."

Говорио је о још једном случају где је отац из Алматија који је две године силовао своју кћер добио само 20 година затвора.

Рекао је: "Ово је бесмислица. Криминалци попут њега требали би да се суоче са доживотном робијом и медицинском кастрацијом.‘

Додао је: "Ово (хируршка кастрација) је превентивна мера. Шаље поруку свим педофилима и другим криминалцима сличне врсте, да ће овај одвратни злочин резултовати физичком кастрацијом по судском налогу."

Казахстан већ неколико година спроводи програм присилне кастрације за педофиле.

(Kurir.rs/Jutarnji/Preneo: А.Н.)

EUR/RSD 117.1277
Најновије вести