Перковићу и Мустачу одобрено служење казне у Хрватској 

ЗАГРЕБ: Бивши високи функционери југословенске и хрватске тајне службе, Јосип Перковић (73) и Здравко Мустач (76), који су у Немачкој осуђени на доживотне казне затвора због убиства Стјепана Ђурековића биће пребачени у Хрватску, потврдио је њихов адвокат Анто Нобило. 
perkovic_i_mustac11
Фото: Tanjug

Он за регионалну Н1 тв није могао да прецизира датум њиховог пребацивања у Хрватску, али је рекао да би то требало да се догоди "у разумном року".

Двојица бивших обавештајаца ће најпре, верује Нобило, бити смештени у загребачки Реметинец, а потом распоређени у неки од затвора у Хрватској.

Према његовим речима, Перковић и Мустач су се недавно изјаснили да желе да наставе одслужење затворске казне у Хрватској на шта, иначе, имају право.

Нобило, међутим, не очекује да ће њихов долазак у Загреб бити познат унапред из, како каже, безбедносних разлога, али је додао да је процедура с тим у вези у потпуности завршена.

Њима ће у Хрватској казна доживотног затвора бити преинчена у казну на 15 година затвора, јер хрватско правосуђе не познаје доживотни затвор.

Двојица бивших обавештајаца су у Врховном земајском суду у Минхену осуђени на доживотне казне затвора тачно пре две године.

Проглашени су кривим за убиство Стјепана Ђурековића 1983. године у Немачкој.

EUR/RSD 117.5714
Најновије вести