Песков: Наводи о мешању Русије у кампању у САД лажни

МОСКВА: Кремљ је данас саопштио да су наводи америчких обавештајних служби да се Русија меша у предизборну кампању 2020. године и да покушава да повећа шансе за поновни избор председника Доналда Трампа лажни и резултат параноје.
dmitrij-peskov/Tanjug/AP
Фото: Tanjug

"Ово су више параноичне најаве које ће се, на нашу жалост, умножавати како се будемо приближавали (америчким) изборима", рекао је новинарима портпарол Кремља, Дмитриј Песков, пренео је Ројтерс.

"Они немају никакве везе са истином", истакао је Песков.

Амерички обавештајни званичници рекли су посланицима прошле седмице да се Русија меша у изборну кампању 2020. године са циљем да се баци сумња на интегритет гласања и пружи подршка поновном избору председника Доналда Трампа, изјавила је данас особа упозната са случајем.

Особа која је говорила под условом да остане анонимна због осетљивости питања, навела је да су Трампови републикански савезници у Одбору за обавештајну службу у Представничком дому који је под контролом демократа, довели у питање процену званичника Канцеларије за националну обавештајну службу прошлог четвртка.

EUR/RSD 117.1769
Најновије вести