Пленковић: Милановић је штеточина какву Хрватска није видела

ЗАГРЕБ: Хрватски премијер Андреј Пленковић рекао је данас током боравка на Хвару да је председник Зоран Милановић "штеточина какву Хрватска није видела".
plenkovic
Фото: Танјуг (Видео)

"Тај човек је је направио толико штете, нема које мостове није порушио. Да водимо његову спољну политику, не би било ни ЕУ, ни Пељешког моста… Нема кога није увредио. Ако је то спољна политика на коју се треба реферисати, онда - он је председник и говори шта говори, али сви ти људи након њега зову нас и кажу нам:''Хвала Богу што постојите''. …", рекао је Пленковић, пренела је загребачка Н1 тв.

Премијер је рекао да захваљујући Милановићевој политици нико више није вољан да помогне да се реши хрватско питање у БиХ.

"Он ваљда мисли да у фази дрског говора према свима треба да се опходи на дивљачки, простачки начин... Ако је то његов стил, одговарај за то. Ако људи то цене, мени је жао. Срећом, постојимо ми", рекао је Пленковић новинарима.

На питање о стављању Хрватске на листу непријатељских земаља за русију, Пленковић је одговорио кратко: "У добром смо друштву".

EUR/RSD 117.2028
Најновије вести