Побједа: Премијер нуди реконструкцију владе и нове експерте

ПОДГОРИЦА: У очекивању решења вишемесечне политичке кризе у Црној Гори, подгоричка Побједа пише да је премијер Здравко Кривокапић на састанку са посланицима парламентарне већине наводно понудио реконструкцију владе са новим експертима, али је, кажу, Демократски фронт то одбио.
zdravko krivokapic YT
Фото: Youtube Printscreen

Позивајући се на извор из врха парламентарне већине, лист пише да се верује да је Кривокапићева иницијатива "мамац и куповина" да би влада прегурала гласање о буџету и да је премијер охрабрен након што је повучена иницијатива за неповерење влади, а ДФ саопштио да нема довољно потписа парламентарне већине за иницијативу о скраћењу мандата парламенту.

Додају да је понуду Кривокапића потврдио шеф посланичког клуба ДФ-а Славен Радуновић који је рекао да у тој иницијативи нема ништа ново.

Кривокапић је понудио опцију са новим нестраначким личностима - нови ризици, нови непознати људи, на шта ми не можемо да пристанемо. То само подразумева да једног такозваног експерта заменимо другим. Нема Црна Гора времена за пробе, рекао је Радуновић, подсећа Побједа.

Кривокапић, кажу, нуди да нови експерти буду блиски странкама, али не и на истакнутим страначким позицијима што искључује из комбинаторике председнике, потпредседнике, посланике и истакнутије страначке функционере.

Таква понуда је потенцијално апсолутно неприхватљива и не укључује страначке лидере с којима би била освежена влада, пише лист позивајући се на неименовани извор.

Из парламентарне већине су премијеру, наводи исти извор, саопштили да понуду изнесе јавно, јер му ништа не верују.

EUR/RSD 117.0764
Најновије вести