Подгорица: Оставке челника полиције

ПОДГОРИЦА: Директор Управе полиције Славко Стојановић и начелник подгоричког Центра безбедности Јовица Речевић поднели су оставке због погоршане безбедносне ситуације у главном граду Црне Горе.
podgorica tanjug
Фото: Tanjug

"Због погоршане безбедносне ситуације на територији Главног града током ове седмице, данас сам одржао колегијум са делом менаџмента на којем су директор Управе полиције и начелник подгоричког Центра безбедности поднели оставке због објективне одоговорности", изјавио је за РТЦГ црногорски министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић.

Он је казао да резултати које је полиција постигла претходне године у обрачуну с криминалним групама, нажалост нису били гарант да ће се у потпуности избећи ситуације да невини грађани буду жртве обрачуна организованих криминалних група.

"То је, по нашим оперативним подацима, случај данас убијеног Радивоја Јовановића из Подгорице. Уверавам вас да ћемо још снажније наставити обрачун с криминалцима не само у Подгорици већ и у свим црногорским градовима", рекао је Нухоџић.

Наводи се да је црногорски премијер Душко Марковић за сутра заказао седницу Савета за националну безбедност.

Нухоџић је рекао да ће на седницу бити позвани предствници свих надлежних државних органа, "пре свих тужилаштва и судства".

"Евидентно је и да ти органи морају да дају већи допринос и подршку раду полиције, јер морају да схвате да ово није само обрачун полиције против криминалаца, већ и да у тој борби снажнији допринос морају да пруже правосудне институције", поручио је Нухоџић.

У пуцњави која се око подне догодила у непосредној близини Трга независности у центру Подгорице, убијене су две особе.

РТЦГ подсећа да је још једна особа погинула у експлозији у четвртак вече у гаражи на Римском тргу.

EUR/RSD 117.1933
Најновије вести