Португалија блокирала продају виле Романа Абрамовича

ЛИСАБОН: Португалија је блокирала продају виле руског милијардера Романа Абрамовича која је процењена на 10 милиона евра, објавио је лист Публико.
roman_abramovic/Tanjug
Фото: Танјуг/AP/Martin Meissner, File

Имовинска карта виле у луксузном одмаралишту Квинта до Лаго у Алгарвеу замрзнута је на захтев Министарства спољних послова Португала 25. марта ове године, месец дана након почетка сукоба у Украјини, наводи Публико, преноси Ројтерс.

Према писању португалског листа, бивши власник фудбалског клуба Челси покушао је15 дана пре почетка сукоба у Украјини да прода некретнину преко компаније Милхаус Вјус са седиштем у Делаверу, која управља његовом имовином.

Највећа португалска банка приметила је тај потез и упозорила надлежне.

Имовина се налази на парцели 17 у области Сан Лоренцо север у Квинти до Лаго, а неименовани извор Ројтерса је изјавио да је испред виле стајала табла на којој пише да је продата.

Британска влада и Европска унија увеле су санкције Абрамовичу због његових веза са руским председником Владимиром Путином, које он негира.

Руски милијардер је добио португалско држављанство у априлу 2021. на основу закона који нуди натурализацију потомцима сефардских Јевреја који су протерани са Иберијског полуострва током средњовековне инквизиције, преноси британска агенција.

EUR/RSD 117.3742
Најновије вести