Права ЦГ: Милачићу продужен притвор, почиње штрајк глађу

ПОДГОРИЦА: Председнику Праве Црне Горе Марку Милачићу, након саслушања у основном тужилаштву, данас је одређено тужилачко задржавање од 72 сата, после чега је Милачић изјавио да почиње штрајк глађу, саопштила је Права Црна Гора.
milacic
Фото: Tanjug/Facebook/Marko Milačić - Prava Crna Gora

Након вишечасовног испитивања, државна тужитељка је у временском трајању од два сата напустила зграду суда, оставивши председника Праве Црне Горе да чека, да би се у њу вратила са очигледно припремљеним диктатом - решењем о задржавању", каже се у саопштењу.

Наводи се да је, по изласку из тужилаштва, а при спровођењу у полицијски ауто, Милачић изјавио да започиње штрајк глађу.

Он је задржан јуче након саслушања у Управи полиције, а на терет му се ставља да је био организатор протестне шетње у Подгорици поводом усвајања Закона о слободи вероисповести.

Шетња у главном граду била је организована након молебана у храму Христовог Васкрсења, а странка је јуче саопштила да ју је организовао "народ самоиницијативно", а против Закона о слободи вероисповест.

Како се напомиње, Милачићу је задржавање одређено због кривичног дела непоступање по наредби за удаљење према Кривичном законику.

Околности које су наведене у решењу о задржавању, да је оно одређено због могућег утицаја на сведоке који нису индетификовани, дакле Н.Н. сведоке, говори о томе да се ради о монитарном политичком процесу, оценила је Права Црна Гора.

На овај начин, како се указује, погажена су најосновнија људска права, да отац двоје малолетне ђеце, у ноћи Нове Године 31. децембра не буде скупа са најужом породицом.

Права Црна Гора је најоштрије осудила злоупотребу институција у политичке сврхе, психичко и физичко исцрпљивање у данима празника и породичних окупљања која су, не први пут, примијењена на лидеру странке.

Милачић из затвора, како се наводи, "поручује онима који се моле Богу, који су загазили улице, који су по затворима и болницама због ове борбе, који имају часне намере и не желе никоме зло, нити да се одрекну своје части и обавезе, да је потпуно уз њих и са њима".

Поручује и да га "неће сломити, ма колико нас гушили, послушници режима и злонамерни представници константног политичког и медијског маргинализовања и ћутања", каже се у саопштењу Праве Црне Горе.

EUR/RSD 117.2999
Најновије вести