Протест у Мађарској против пристрасног извештавања МТВА

БУДИМПЕШТА: Око 1.500 демонстраната окупило се данас у седишту мађарске јавне медијске компаније МТВА у знак протеста због, како наводе, пристрасног извештавања које фаворизује владу.
1
Фото: Tanjug/Szilard Koszticsak/MTI via AP

Демонстранти траже смену директора МТВА, од које захтевају да извештава о недавном таласу протеста и штрајкова мађарских наставника и ученика, пренео је АП.

Протести којима се захтевају боље плате и услови рада просветних радника државни медији су углавном игнорисали упркос томе што су неки привукли десетине хиљада људи, навела је агенција.

На данашњии протест назван "Блокада фабрике лажи", позвао је независни опозициони посланик Акос Хадхази, бивши члан владајуће партије Фидес који је познат као борац против корупције, навео је АП.

Говорећи на протесту, Хадхази је рекао да је мађарска влада створила "пропагандну машину'''' која је одбијала да обезбеди време за емитовање гласова опозиције док је отворено заговарала политику владајуће странке.

Мађарска влада, под вођством премијера Виктора Орбана од 2010. године често је оптуживана за нарушавање слободе медија, навела је америчка агенција.

EUR/RSD 117.1990
Најновије вести