ПРВА ПРОДАВНИЦА АЛКОХОЛА У САУДИЈСКОЈ АРАБИЈИ Ријад прима прве поруџбине ЕВО КО ЋЕ СМЕТИ ДА КУПИ ЛИТРУ ЖЕСТИНЕ

Саудијска Арабија се спрема да отвори прву продавницу алкохола у главном граду Ријаду, која ће служити искључиво за немуслиманске дипломате, рекао је данас неименовани извор упознат с плановима.
kafic alkohol
Фото: pixabay.com

У документу који је извор дао Ројтерсу на увид наводи се да ће купци морати да се региструју преко мобилне апликације, да чекају одобрење Министарства спољних послова и да поштују месечне квоте када је у питању дозвољена количина алкохола.

Нова продавница ће се налазити у Дипломатској четврти Ријада, кварту у којем се налазе амбасаде и бораве дипломате и која је "строго је ограничена" на немуслимане.

Није јасно да ли ће други немуслимани, који нису дипломате, имати приступ алкохолу, иако је већина имиграната који живе у краљевству из других већински муслиманских земаља, наводи Ројтерс.

Саудијски државни лист Араб њуз известио је ове недеље да је влада увела нова ограничења на увоз алкохола унутар дипломатских пошиљки, што може повећати потребу за новом продавницом.

Саудијска Арабија има строге законе против конзумирања алкохола и људи који га користе могу бити кажњени стотинама удараца бичем, депортацијом, новчаним казнама или затвором.

Као део реформи, бичевање је углавном замењено затворском казном, док је алкохол до сада био доступан само преко дипломатске поште или на црном тржишту.

Курир/Блиц

EUR/RSD 117.0557
Најновије вести