Путин честитао Дан победе грађанима ДНР, ЛНР, Украјине, Грузије...

МОСКВА:  Руски председник Владимир Путин честитао је 77. годишњицу победе у Великом отаџбинском рату лидерима и грађанима самопроглашених Доњецке и Луганске Народне Републике (ДНР/ЛНР), као и народима Украјинеи Грузије.
vladimir putin
Фото: Russian Presidential Press Service via AP

Честитку је упутио и лидерима и грађанима Азербејџана, Јерменије, Белорусије, Казахстана, Киргизије, Молдавије, Таџикистана, Туркменистана, Узбекистана, Абхазије, Јужне Осетије и истакао да се на Дан победе одаје почаст војницима и снагма у позадини који су сломили нацизам, пише Известија.

Председник Русије је позвао на спречавање оживљавања нацизма и очување истине о рату.

„Данас је заједничка дужност да спречимо оживљавање нацизма, који је донео толико патње људима из различитих земаља. Неопходно је сачувати и пренети потомству истину о догађајима из ратних година, заједничким духовним вредностима и традицији братског пријатељства", истакао је Путин.

У честитки председницима самопроглашених ЛНР и ДНР, Путин је истакао да се војници који учествују у, како је навео, "специјалној операцији боре да ослободе своју родну земљу од нацистичке прљавштине, баш као и наши преци". Изразио је уверење да ће, како је истакао, "као и 1945. године, победа бити наша".

У поруци упућеној ветеранима Великог отаџбинског рата и грађанима Украјине, председник Русије је истакао неприхватљивост освете идеолошких наследника оних који су поражени у Великом отаџбинском рату.

EUR/RSD 117.4015
Најновије вести