Путин: ЕАЕУ постаје један од центара мултиполарног света који се развија

МОСКВА: Евроазијска економска унија ЕАЕУ постаје један од центара мултиполарног света који се развија, изјавио је данас председник Русије Владимир Путин.
r
Фото: Youtube Printscreen/Al Jazeera Balkans

"Са уверењем констатујем да сарадња у оквиру Евроазијске уније наставља да јача и да наша асоцијација доследно заузима позицију једног од независних и самодовољних центара мултиполарног света који се развија", рекао је Путин, пренео је ТАСС.

Земље Евроазијске економске уније ЕАЕУ треба да раде на јачању финансијског суверенитета организација, истакао је председник Русије на састанку Врховног евроазијског економског савета.

"Заједнички напори треба да буду усмерени на јачање финансијског суверенитета ЕАЕУ", казао је он. То се, према његовим речима, може постићи "обезбеђивањем стабилне кредитне, банкарске и друге инфраструктуре, као и развојем и хармонизацијом евроазијског финансијског тржишта". Као резултат тога, додао је Путин, биће створени повољни услови да капитал остане унутар уније и да буде уложен у текући раст економија чланица уније.

Лидери земаља Евроазијске економске уније ЕАЕУ састали су се у Кремљу. Самит ЕАЕУ отворен је данас фото сесијом председника Русије, Белорусије, Казахстана и Киргизије Владимира Путина, Александра Лукашенка, Касим-Жомарта Токајева и Садира Џапарова, као и јерменског премијера Николе Пашињана.

EUR/RSD 117.2710
Најновије вести