Путин најавио мото будућег руског председавања БРИКС

БРАЗИЛИЈА: Председник Русије Владимир Путин изјавио је да ће Русија током свог председавања групом БРИКС одржати око 150 догађаја под мотом "БРИКС Партнерство за глобалну стабилност, заједничку безбедност и иновативни раст".
putin
Фото: Tanjug (Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

Говорећи на самиту БРИКС-а у Бразилији, Путин је подсетио да ће Русија преузети председавање групи, која обухвата Бразил, Русија, Индија, Кина и Јужна Африка, 1. јануара 2020, пренео је ТАС С.

"Све што ћемо радити, уклапаће се у оквир онога што ради бразилско председништво. Ми ћемо наставити даље практично исте трендове и приоритете. Један од задатака је повећање ефикасности квантитета да би се осигурао континуитет у спровођењу иницијатива договорених последњих година", рекао је Путин.

Председник Русије је најавио да ће мото руског председавања БРИКС-у бити партнерство за глобалну стабилност, заједничку безбедност и иновативни раст.

"Имамо планове за око 150 догађаја различитог нивоа и главни догађај, самит БРИКС-а у Санкт Петербургу", казао је Путин.

Према његовим речима, биће одржано много сусрета, форума и сесија у Чељабинску и другим руским градовима.

За време свог председавања Русија ће обратити посебну пажњу на ширење спољнополитичке координације међу земаљама чланицама на кључним међународним платформама, истакао је председник Русије.

EUR/RSD 117.5782
Најновије вести