Путин: Нове регионе укључити у националне пројекте

МОСКВА: Нове регионе Русије треба укључити у националне пројекте и обезбедити им финансирање, изјавио је данас председник Руске Федерације Владимир Путин.
р
Фото: Youtube Printscreen

"Неопходно је укључити нове субјекте Руске Федерације у реализацију националних пројеката, што такође значи да треба обезбедити финансирање активности националних пројеката на територијама ДНР, ЛНР, Херсонске и Запорошке области", рекао је Путин на првом састанку са члановима владе у 2023. години, преносе РИА Новости.

Казао је да је влада активно укључена у припрему кључних претпоставки за развој нових региона и придруживање националним пројектима и указао да тај посао још није завршен. "Неопходно је решити преостала питања што је пре могуће", поручио је Путин. Према његовим речима, за текућу годину требало би да буду постављени "кључни показатељи учинка" за развој Запорожја, Херсонске области, ЛНР и ДНР.

"Мислим на јединствене транспарентне критеријуме за рад не само регионалних и општинских, већ и федералних власти, како би локалне колеге, заједно са владом, министарствима, ресорима, могли да концентришу своје напоре и ресурсе на оне приоритетне области које захтевају пажњу", навео је Путин.

Такође, позвао је на даље смањење сиромаштва и неједнакости. Путин је истакао да економску политику Руске Федерације треба градити тако да доведе до повећања реалних зарада Руса и смањења сиромаштва и неједнакости.

"Неопходно је градити мере економске политике на начин да доведу до повећања реалних зарада и примања људи, а уз мере социјалне подршке, пре свега, породица са децом, обезбедити даље смањење сиромаштва и неједнакости", рекао је Путин на састанку са члановима владе.

EUR/RSD 117.2771
Најновије вести