Путин: Победа Русије у Украјини неизбежна

САНКТ ПЕТЕРБУРГ: Председник Русије Владимир Путин оценио је током данашњег разговора са радницима "Обуховске фабрике" у Санкт Петербургу да је победа Русије неизбежна.
r
Фото: Youtube Printscreen

"Руска одбрамбена индустрија годишње произведе онолико ракета за ПВО колико и сви остали произвођачи у свету, а то, између осталог, улива поверење у победу Русије у Украјини", изјавио је Путин, преноси Спутњик.

Касније на састанку са ветеранима и преживелима опсаде Лењинграда током Другог светског рата Путин је оценио да непријатељство у Донбасу траје од 2014. године и да "специјална војна операција има за циљ да то спречи". Он је навео да непријатељство у Донбасу није престало од 2014. године, а да је суштина руске операције заштита људи који живе на тим територијама. Путин је подсетио да су те земље биле историјске територије Русије, које су након распада Совјетског савеза "уступљене" Украјини.

"Русија се помирила са овим развојем догађаја, упркос чињеници да су то наше територије, али нисмо могли да не реагујемо на оно што се тамо дешава", оценио је Путин. Поручио је да Русија не може да не одговори на догађаје који у Украјини трају од 2014. године, уз тврдњу да се ради на истребљењу руског говорног становништва.

"Дуго смо били толерантни и покушавали да преговарамо. Како се сада показало једноставно смо се преварили, али смо учинили све да се ова ситуација реши мирним путем. Очигледно је сада да је то немогуће", нагласио је Путин, те додао да је уверен да су "кијевске власти почеле да истребљују људе који су живели на тим територијама само зато што себе сматрају повезаним са руском културом, са руским језиком и са традицијом свог народа".

 

EUR/RSD 117.0683
Најновије вести