Путин: Уједињење Русије и Донбаса требало да се деси раније

МОСКВА: Руски председник Владимир Путин изјавио је данас да је сада јасно да је уједињење Русије и Донбаса требало да се деси много раније.
putin
Фото: Tanjug (AP)

Четири области у Украјини одржале су у септембру референдум на којем су одлучиле да се прикључе Русији без дозволе украјинских власти, на чијој територији се налазе.

"Што се 2014. тиче, наравно, гледајући уназад, знамо све сада. Међутим, пошли од претпоставке да би могло бити могуће да се договоре, да ће Луганск и Доњецк моћи поново, некако, да се уједине са Украјином у оквиру Минског споразума. Искрено смо радили на овоме, али нисмо видели осећања људи, није било могуће схватити шта се дешава тамо", рекао је Путин, преноси ТАС С.

Он се данас сусрео са мајкама војника који се боре у Украјини.

"Сада је постало веома јасно да је ово уједињење требало да се деси раније. Можда не би било толико цивилних жртава и не би убијено толико деце у бомбардовањима. На крају, десило се уједињење и то је добро", рекао је Путин.

Путин је истакао и да се Русија не бори против украјинског народа, већ против оних који их користе као "топовско месо".

"Не боримо се против Украјинаца, већ против оних са којима имамо посла, против којих који их снабдевају свачим и плаћају их, користе их као топовско месо. То није претеривање. Не цене нимало људски живот", рекао је Путин.

EUR/RSD 117.1792
Најновије вести