Рације широм Берлина, пронађено оружје и муниција

БЕРЛИН:  У немачкој престоници Берлину извршено је више рација током којих је полиција запленила оружје и већу количину муниције, а једна особа је приведена
Nemačka, zaplenjen kokain Foto: Bundespolizei via AP
Фото: Bundespolizei via AP

Рације су спроведене на четири локације у оквиру истраге у вези са мушкарцем за ког се сумња да је повезан са исламским екстремистима.Том приликом приведе је један 40-годишњи Немац који би требало током дана да се појави пред суђом.

Власти наводе да су рације покренуте после вишемесечне истраге и да су одлучили да делују због страха да би оружје могло да буде искоришћено за напад, пренео је АП.Полиција није у саопштењу прецизирала колику тачно количину оружја и муниције је запленила.

Одузето оружје и муниција

Берлинска полиција одузела је оружје и велику количину муниције у четири рације, које су биле усмерене на потрагу за мушкарцем наводно повезаним са такозваном Исламском државом.

У саопштењу полиције наводи се да је у току ноћи ухапшен држављанин Немачке (40) и он би у току дана требало да се појави пред судијом, преноси АП.

Рације су покренуте након истраге која је почела још у јуну, а портпарол полиције Винфрид Венцел казао је да је полиција током рације пронашла пиштоље, пушке и 20 до 30 кутија са муницијом.

Према Венцеловим речима, осумњичени је посећивао џамије које су за власти биле од "посебног интереса".

EUR/RSD 117.5790
Најновије вести