Руси преиспитују рад ББЦ-а

Руска Савезна служба за надзор у области везе, информационих технологија и комуникација (Роскомнадзор) саопштила је да је започела проверу британске редакције „Би-Би-Си њуза“ на територији Русије, као и садржаја њеног онлајн-портала.
1
Фото: Youtube Printscreen

Како се наводи, то руско регулаторно тело ће истражити целокупан садржај британске медијске  куће у складу са законодавством Руске Федерације.

С тим у вези, портпаролка руског Министарства иностраних послова Марија Захарова рекла је да је ова мера „Роскомнадзора“ већ одавно лебдела у ваздуху, а све у светлу одлуке британског регулаторног тела „Офком“ по питању руске телевизије РТ.

„Искрено ми је жао због новинара Би-Би-Сија, они су прави професионалци. Међутим, грубо мешање британских власти у пословање руских медија није нам оставило другог избора него да применимо реципрочне мере“, истакла је.

Подсетимо, британско регулаторно тело за медије „Офком“ саопштило је да је телевизија РТ нарушила правила кодекса емитовања у седам наврата јер се није придржавала правила непристрасности.

РТ је тим поводом саопштио да је крајње разочаран тим саопштењем британског регулатора, као и да све своје емисије производи у складу са правилима британског законодавства.

Спутњик

EUR/RSD 117.5782
Најновије вести