Русија: Британија учествовала у нападу на Северни ток

МОСКВА: Представници Ратне морнарице Велике Британије учествовали су у планирању и реализацији терористичког напада у Балтичком мору 26. септембра када су оштећени гасоводи "Северни ток" и "Северни ток 2", саопштило је Министарство одбране Русије.
moskva pixabay
Фото: pixabay.com

Истовремено је саопштено да су, поред тога, они руководили нападом на Севастопољ уз помоћ дронова који је изведен јутрос.

''Данас у 4.20 кијевски режим извео је терористички напад на бродове Црноморске флоте и цивилне бродове који су се налазили на спољним и унутрашњим сидриштима у бази у Севастопољу“, саопштило је руско министарство, пренео је Спутњик.

У саопштењу се додаје да је у нападу учествовало девет дронова и седам аутономних поморских беспилотних апарата.

Додаје се да су као резултат оперативних мера које су предузеле снаге Црноморске флоте били уништени сви ваздушни циљеви.

''Током одбијања терористичког напада на спољном сидришту Севастопоља, употребом бродског наоружања и поморске авијације Црноморске флоте, уништена су четири поморска беспилотна апарата, док су још три апарата уништена на унутрашњем сидришту“, наводи се у саопштењу руског Министарства.

Према њиховим информацијама, британски стручњаци из града Очаков, Николајевска област, учествовали су у планирању напада.

EUR/RSD 117.3269
Најновије вести