Руска амбасада: Одговорићемо на непријатељске акције ВБ

МОСКВА, ЛОНДОН: Руска амбасада у Лондону саопштила је да ће Москва реаговати на одговарајући начин на било какве "непријатељске" акције Велике Британије након што је та земља оптужила Русију да је покушала да се меша у изборе 2019. године.
rusija
Фото: freeimages.com

Руско Министарство спољних послова претходно је оценило да су британске оптужбе "контрадикторне и нејасне", преноси Ројтерс позивајући се на ТАСС.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков одбацио је раније данас као неосноване оптужбе Велике Британије да се Русија мешала у парламентарне изборе у Великој Британији у децембру 2019. године и да руске обавештајне службе стоје иза прикупљања информација о вакцини за Ковид-19.

Претходно је британски министар спољних послова Доминик Раб оптужио Русију да је покушала да се меша у изборе у тој земљи 2019. године.

Раб тврди да је Русија незаконито прикупила осетљива документа, која су повезана са планираним споразумом о слободној трговини са САД, и објавила их на друштвеним медијима.

Осетљиви владини документи, повезани с америчко-британским споразумом, незаконито су набављени пре општих избора 2019. године и дистрибуирани онлајн, преко платформе за друштвене медије Редит, рекао је Раб.

Он је додао да британска влада задржава право да регује "одговарајућим мерама" у будућности, преноси Ројтерс.

Британски Национални центар за сајбер безбедност (НЦСБ) данас је, такође, саопштио да хакери које, како тврди, подржава Русија покушавају да украду истраживања о вакцини и начину лечења за Ковид-19 из академских и фармацеутских институција широм света.

EUR/RSD 117.5618
Најновије вести