САД: Продавац умро од короне, било му забрањено да носи маску

МАЈАМИ: Породица мушкарца (70) који је преминуо од компликација услед корона вируса тужиће продавницу због његове смрти, јер компанија није дозволила својим радницима да носе маске, пренео је НБЦ њуз.
maska
Фото: pixabay.com

Херхардо Гутијерез, који је радио на деликатесу у Мајамију, преминуо је 28. априла од компликација изазваних ковидом-19, наведено је у тужби која је поднета суду у Мајамију.

Наводи се да је Гутијерез оболео јер је радио са колегом који се претходно заразио короном.

Мајкл Левајн, адвокат који представља четворо Гутијерезове деце која су поднела тужбу, рекао је да се смрт "апсолутно могла спречити".

Компанија у којој је радио Гитујерес је забранила радницима да носе маске и рукавице, упркос апелима здравствених радника да се заштите од корона вируса.

Такође се у тужби наводи да је било много радника у продавници, због чега није било могуће одржавати социјалну дистанцу.

Један од радника је изјавио да им је речено "или радите без маске или идите кући", додаје се у тужби, док други тврди да запослени нису смели да носе маске, јер им је речено да би то створило панику међу купцима.

Несрећни Гутијерез је крајем марта добио корону, 10. априла је примљен у болницу са високом температуром и кашљем, а преминуо је 18 дана касније.

EUR/RSD 117.1793
Најновије вести