САД: Протести због полицијског убиства без судског епилога

ШАРЛОТ: Демонстранти на данашњим протестима у округу Паскотанк у Северној Каролини најавили су бојкот локалних продавница, а протест је организован због одлуке локалног тужиоца да не подигне оптужницу против тројице заменика шерифа који су усмртили Ендруа Броуна, 42-годишњег Афроамериканца.
e
Фото: pixabay.com

Окружни тужилац Ендру Вомбл изјавио је да су заменици шерифа током прошломесечног покушаја хапшења Брауна оправдано упуцали осумњиченог испред његове куће у Елизабет Ситију, јер су сматрали да су животно угрожени када је аутомобилом кренуо ка њима, преноси Ројтерс.

За Брауном је била издата потерница због сумње да је илегално трговао наркотицима, а његово је убиство изазвало пажњу америчке јавности и додатно интензивирало дебату о прекомерној примени силе од стране полиције према Афроамериканцима.

Из канцеларије локалног шерифа је саопштено да ће тројица заменика који су убили Ендруа Брауна наставити да обављају своје дужности, али да ће бити дисциплински кажњени и пребачени на друге послове, а њихова јединица биће прекомпонована.

EUR/RSD 117.5668
Најновије вести