СЛОВАЧКИ ПРЕМИЈЕР ФИЦО Русија ће ускоро диктирати услове за решавање сукоба у Украјини

БРАТИСЛАВА: Словачки премијер Роберт Фицо изјавио је да је јасно да Украјина нема довољно снаге да војно преокрене ситуацију у рату са Русијом, да није способна за изведе контраофанзиву и оцењује да ни сво оружје, нити новац света не могу да помогну Украјини јер, истакао је, Русија никада неће бити војно поражена.
s
Фото: Youtube printscreen/ Startitup

Русија војно контролише Донбас, Луганску област и Крим и само наиван човек може да мисли да ће руске снаге након преговора у будућности напустити те територије, напоменуо је Фицо за словачку "Правду".

Према његовим речима Русија ће ускоро почети да диктира услове за решавање сукоба у Украјини.

Фицо је истакао да санкције Запада према Русији нису дале резултате јер су, како је навео, потцениле руске грађане, а као пример је навео да Руси неће очајавати ако не могу да купе амерички телефон, већ ће купити кинески и решити проблем.

Словачки премијер је истакао да је Братислава спремна да и даље пружа хуманитарну помоћ Украјини након што је обуставила војну. Фицо је истакао да уколико САД обуставе војну подршку Украјини, ЕУ неће моћи дугорочно сама да финансира Кијев.

ЕУ тренутно даје Украјини 1,5 милијарди евра месечно, истакао је Фицо, наводећи да се та средства користе за исплату плата. Како је оценио биће болно за ЕУ да призна да је апсолутно пропала помоћ коју је упутила Украјини.

EUR/RSD 117.0389
Најновије вести