С.Македонија: Седамдесет одсто новозаражених британским сојем

СКОПЉЕ:Анализе показују да је седамдесет одсто од дневног броја новооболелих у Северној Македонији заражено британским сојем коронавируса.
skoplje, tanjug
Фото: Tanjug Tanja Valič ilustracija

Током викенда ћемо разматрати ситуацију у одређеним градовима као што су Кавадарци, Прилеп и Охрид и на основу добијених података одредићемо да ли је потребно увођење додатних рестриктивних мера, рекао је данас министар здравља Северне Македоније Венко Филипче, преноси агенција МИА.

Број нових случајева расте веома полако, додао је Филипче и подвукао да се још не може рећи са сигурношћу да ли је ово тренд који ће превладати или је то мали, тренутни талас.

"Свакодневно сведочимо окупљањима на јавним местма, ресторанима, кафићима. Многи наши суграђани ће због лепог времена скинути маске и неће поштовати физичку дистанцу. Чекамо да истраживања из региона буду завршена како бисмо утврдили да ли да уводимо додатне мере у неким деловима земље или на целој територији", рекао је ФИлипче и додао да је здравствени систем постизао своје циљеве током пандемије јер ниједан пацијент није остао без медицинске неге, што значи да је било довољно кревета за све пацијенте који су морали да буду смештени у болнице.

EUR/RSD 117.5361
Најновије вести