Снажна експлозија у хемијскоj фабрици у Кочевју у Словенији

ЉУБЉАНА: Најмање 20 људи је повређено, од којих двоје теже, у снажној експлозији која је одјекнула јутрос у хемијској фабрици Меламин у центру Кочевја.
2
Фото: Youtube Printscreen

Полиција је позвала околно становништво да затворе прозоре и не излазе напоље.

Експлозија је, како се наводи, била толико јака да су је осетили и становници оближњих зграда.

Густи дим се подигао над местом.

Све екипе Хитне помоћи су на терену.

Полиција је о експлозији у центру Кочевја обавештена у 8.35.

На лицу места су интервентне службе, које спроводе хитне мере, а миграслни пут кроз Кочевје је затворен, саопштила је Полицијска управа Љубљана, пренели су словеначки медији.

Према незваничним информацијама Радио Словеније, у ваздух је дигнут котао.

Управа за цивилну заштиту и помоћ у катастрофама саопштила је да је у несрећи повређено више од десет особа, а једна је задобила тешке опокотине.

Фото: TANJUG/ STA

 Након експлозије у хемијској фабрици у Кочевју, деца у свим школама су остала затворена у објектима, а вентилација је искључена.

Директорка школе "Љубо Шерцер" Барбара Поје изјавила је за словеначке медије да је експлозија узнемирила децу и да сада покушавају да их смире разним активностима.

Јака експлозија потресла је цело Кочевје, каже директорка библиотеке Ћирила Пекица и додала да су прво мислили да је земљотрес.

Градоначелник Кочевја Владимир Пребилич је у кратком разговору за Н1 рекао да су у ванредној ситуацији.
 

Фото: TANJUG/ STA

У Дому здравља Кочевје рекли су да су одмах након експлозије у хемијској фабрици Меламин на терен упућене све расположиве екипе Хитне помоћи, а на место несреће је упућен и хеликоптер.

Најмање две тешко повређене особе биће пребачене на УКЦ Љубљана.

Како је саопштила Управа за цивилну заштиту и помоћ у катастрофама, повређено је више од десет особа, али у Дому здравља Кочевје за сада немају више информација.

„Био је то ударни талас. Прво сам мислио да су врата само гласно залупила, али звук је био много јачи од тога. Није било једном, већ три, четири пута. Прозори су се јако тресли - прозори који су били отворени отварали су се и затварали неколико пута. Чула се и јека кроз шуму, рекли су са Н1 тв. запослени који су у тренутку експлозије били напољу.

 

EUR/RSD 117.3909
Најновије вести