СНЕГ СЕ ЗАБЕЛЕО И У РУМУНИЈИ Снежна олуја и оркански ветар ПАРАЛИСАЛИ ЗЕМЉУ! Ево када на Балкан стиже нови ЛЕДЕНИ ТАЛАС (ВИДЕО)

После пролећних температура које су обележиле крај октобра и почетак новембра, први пут ове године су се јуче забелеле планине у Србији, а права зимска олуја стигла и у суседну Румунију.
sneg novi sad, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Како се види на снимку објављеном на друштвеним мрежама, насеље Бисока у Румунији је у потпуности завејано, а снежна мећава и јак ветар направили су колапс у саобраћају.

Предели изнад 500 метара надморске висине имају обилан снег и оркански ледени ветар.

Први зимски талас донео је снег Балкану, а како преноси инстаграм профил "hailz_srbija", следећи ледени талас биће за мање од 7 дана!

 

Метеоролози су раније најавили да ће до краја дана у већем делу Србије и даље ће дувати јак и олујни северозападни ветар са ударима од 17 до 24 м/с, односно од 60 до 85 км/х. Удари северозападног ветра вечерас ће најпре ослабити у Војводини, а у току ноћи и у централној и западној Србији, док ће се на истоку и југоистоку земље, као и у планинским пределима задржати јак ветар.

Подсећамо, током претходне ноћи забелели су се планински врхови на западу Србије, а на Златару и на Јабуци овог јутра је око 10 центиметара снега.

Дневник/Блиц

EUR/RSD 117.0791
Најновије вести