Стејт департмент : Оптужбе Руске Федерације неразумне и лажне 

СКОПЉЕ: Амерички Стејт департмент оценио је неразумним и лажним оптужбама Русије да су САД биле умешане у недавно гласање у македонском Собрању о покретању иницијативе за уставне промене у складу са Преспанским споразум, који су Атина и Скопље потписали почетком јула ове године. 
Stejt Department, USA Foto: Youtube/printscreen
Фото: Youtube Printscreen

У саопштењу Стејт департмента се наводи да је недавним гласањем у македонском Собрању дато "зелено светло" за покретање уставних промена у земљи.

"Оптужбе да су представници америчке Амбасаде (у Скопљу) били умешани у процесу гласања у парламенту су неразумне и лажне. Поздрављамо одлуку македонског парламента да покрене уставне промене неопходне за реализацију Преспанског споразума са Грчком. Сједињене Државе верују да је тај споразум историјска прилика да се промовише стабилност, сигурност и просперитет у региону", изјавио је портпарол Стејт департмента у Вашингтону одговарајући на питање грчких медија, пренели су медији у Скопљу.

Како су пенели грчки медији, Стејт департмент указује да они који желе да истражујуда су посланици у Собрању одлуку о покретању уставних промена донели сами након међусобних консултација.

Иначе, јуче је македонско Министарство спољних послова одбацило као потпуно неосноване и неистините тврдње и квалификације руског Министарства спољних послова у вези са тим гласањем.

EUR/RSD 117.3909
Најновије вести