СТРАШНЕ СЛИКЕ И СТАТИСТИКЕ ПОПЛАВА У ИТАЛИЈИ Број погинулих у Тоскани повећао се на седам

РИМ: Број погинулих у поплавама у Тоскани у Италији повећао се на седам, а једна особа се и даље води као нестала у Венету.
1
Фото: Tanjug (Adriano Conte/LaPresse via AP)

Тело 69-годишњег мушкарца пронађено је у граду Кампи Бизенцио, око 15 километара северозападно од Фиренце, јавила је АНСА.

Званичници су раније саопштили да је шест особа погинуло у поплавама након обилних киша које су почеле касно у четвртак, а и даље се води као нестао један ватрогасац у регији Венето.

Постојала је бојазан да би река Арно могла да поплави Фиренцу након што је оближње градове погодила олуја Киран, али се то није догодило, пренео је Ројтерс.

Киран је пре тога донео обилне падавине које су изазвале велике поплаве у Северној Ирској, деловима Велике Британије, Белгије, Холандије и Француске.

Око 300 људи је приморано да напусти своје домове у Тоскани, док многи други имају смањене испоруке воде и струје, рекао је у суботу председник региона Еуђенио Ђани.

Ђани је навео да су, према првим проценама, поплаве причиниле штету у Тоскани у износу од 300 милиона евра.

Италијанска влада прогласила је у петак ванредну ситуацију и издвојила почетних пет милиона евра за помоć подручјима које су поплаве најтеже погодиле.

У поплавама у италијанском региону Емилија-Ромања у мају погинуло је најмање 14 људи.

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести