Тајланд: Болнице препуне, пацијенте лече на паркинзима

БАНГКОК: Болнице у Тајланду су под великим притиском због великог броја оболелих од коронавируса и лекари су присиљени да, због недостатка кревета, пацијенте лече - на паркинзима испред болница.
tajland
Фото: pixabay.com

Због погоршања епидемије, лекари морају да враћају тешко оболеле случајеве заразе Ковидом-19, пише "Гардијан".

Тајланд је добијао похвале због свог успешног одговора на епидемију прошле године, када је одржавао најнижи број случајева на свету, међутим гнев јавности расте због споре кампање вакцинације.

За око четири месеца, од како је кренуо нови талас Ковид-19, смртни случајеви у земљи порасли су са 100, на 4.146.

Само у уторак, пријављено је 14.150 новозаражених и 118 преминулих од Ковида-19.

Влади се замера што није увела полицијски час пре неколико месеци када је број случајева био мањи. Разна ограничења уведена су 12. јула у високо ризичним областима, као што је престоница Бангкок.

У понедељак су стотине академика и медијских радника објавили заједничку изјаву у којој позивају на већу транспарентност у вези са уговорима о вакцинама, укључујући детаље о томе ко је примио коју вакцину и када.

Изјава је уследила након што је у јавности процурело писмо АстраЗенеке, која је рекла да ће Тајланду испоручити 6 милиона доза вакцина месечно, што се не поклапа са владином изјавом да би требало да прими 10 милиона доза.

Око 5 одсто становништва Тајланда потпуно је вакцинисано, док је 17 одсто примило једну дозу.

EUR/RSD 117.5653
Најновије вести