Тејт: У Румунији нема правде, желе да ми украду новац и аутомобиле

БУКУРЕШТ: Бивши кик-боксер и учесник у британским ријалити емисијама Ендрју Тејт изјавио је да у Румунији нема правде и да је текст истраге коју Румунија води против њега, потпуно празан.
t
Фото: Youtube Printscreen

Тејт, који је заједно са братом Тристаном и две румунске држављанке ухапшен прошлог месеца у Румунији због сумњи за трговину људима, силовање, и формирање криминалне групе за експлоатацију жена, рекао је да против њега ''нема никаквих доказа'', преноси Ројтерс.

Тужиоци су навели да су браћа Тејт врбовала жртве тако што су их заводили и лажно тврдили да желе везу или брак, након чега би жртве одводили на имања на периферији Букурешта и употребом физичког насиља и застрашивања их терали да производе порнографски садржај за друштвене медије, који је доносио велику финансијску добит.

Тужиоци су такође навели да је Ендрју Тејт, који поседују британско и америчко држављанство, једну од жртава силовао у мају прошле године.

Они знају да нисмо урадили ништа лоше. Мој досије је потпуно празан. У Румунији, нажалост, нема правде, рекао је Тејт.

Упитан да ли је повредио неку жену, рекао је ''наравно да не''.

Румунске власти су раније саопштиле да су приликом хапшења заплењени роба и новац у вредности од 3,96 милиона долара, како би се предупредило прикривање имовине у току поступка.

Нема доказа против мене. Власти планирају да ми украду новац и аутомобиле. Зато сам у затвору, навео је бивши кик-боксер.

Адвокат браће Тејт Јуџин Видинеак оценио је да су браћа ''сигурна у одбрану'', да су дали ''детаљну изјаву'' и да су спремни да сарађују са властима.

Тејт је раније ове седмице из затвора послао мејл својим пратиоцима у којем је тврдио да му је ћелија пуна вашки, стеница и бубашваба и да нема светла.

Тејт, бивши такмичар у британском ријалити шоу "Велики брат", постао је познат по мизогиним примедбама и говору мржње.

Због тих примедби Тејту је забрањен приступ свим важнијим друштвеним мрежама, иако је његов налог на Твитеру поново постао активан у новембру након што је амерички милијардер Илон Маск купио платформу.

EUR/RSD 117.3307
Најновије вести