Трамп љут због изјава о његовом здравственом стању

ВАШИНГТОН: Амерички председник Доналд Трамп је веома љут на шефа особља Беле куће Марка Медоуза јер је оповргао тврдње лекарског тима Беле куће о његовом здравственом стању.
donald tramp
Фото: Tanjug (AP Photo/Andrew Harnik, File)

Како сазнаје Си-Ен-Ен из два упућена извора, Марк Медоуз је означен као "поврељиви анонимни извор у Белој кући", који је у неформалном разговору са новинарима изрекао оцене о Трамповом здравственом стању које се разликују од оних званичних које су нешто раније медији добили од војног доктора Шона Конлија.

Медоуз је у суботу, наиме, групи извештача неформално рекао да су у последња 24 сата здравствено стање председника Трампа и његове виталне функције разлог за бригу, као и да ће наредних 48 сати бити од критичног значаја за његов опоравак.

"Председник још није на путу потпуног опоравка", рекао је између осталог Медоуз у разговору са новинарима који су касније пренели Асошијетед Прес и Њујорк Тајмс.

Си-Ен-Ен сазнаје од једног блиског Трамповог сарадника да је након што је чуо за Медоузов разговор са новинарима председник Трамп био веома љут.

Након тога је особље Беле куће наставило да говори о здравственом стању председника бираним речима и у веома умереном тону, с циљем да се избегну даље контроверзе о том питању.

Према сазнањима Си-Ен-Ен, Трамп је незадовољан Медоузом као шефом особља Беле куће јер сматра да је нарушио кредибилитет званичне комуникације о председниковом здравственом стању након његовог трансфера у војну болницу Волтер Рид надомак Вашингтона.

EUR/RSD 117.2071
Најновије вести