Трамп: Треба формирати "праведније" друштвене медије 

ВАШИНГТОН: Амерички председник Доналд Трамп позвао је на формирање више и праведнијих друштвених медијских компанија као одговор на дискриминацију, коју, како је рекао, као републиканац осећа из компаније Твитер.
d
Фото: EPA-EFE/SHAWN THEW

Поздравио је, такође, учешће америчких посланика, који су позвали извршне власти из неколико технолошких компанија да сведоче у вези са разним скандалима.

"Не чуди што Конгрес жели да учествује - и треба", написао је на Твитеру.

Трамп има један од најпраћенијих налога на Твитеру, са готово 60 милиона пратилаца, али је више пута критиковао ту компанију и њене конкуренте у друштвеним медијима за оно што је назвао пристрасност против конзервативаца.

Оптужио је Твитер и друге технолошке компаније да ограничавају видљивост истакнутих републиканаца у САД, али није доставио доказе који би поткрепили ту тврдњу.

Компанија Твитер је саопштила да је посвећена слободи изражавања и редуковања случајне пристрасности у њеним алгоритмима.

Извршни директор компаније Твитер Џек Дорси такође је рекао да нема статистички значајне разлике између учесталости гледања твитова демократа и републиканаца.

 

EUR/RSD 117.7502
Најновије вести