Трамп у Пенсилванији о споразуму Београда и Приштине

МИДЛТАУН:  Амерички председник Доналд Трамп на предизборном скупу у Мидлтауну, у Пенсилванији осврнуо се и на спроразум између Београда и Приштине и оценио тај споразум као свој и успех САД.
tramp, tanjug ap
Фото: Tanjug (AP Photo/ Evan Vuči)

Трамп је поручио да је тим споразумом спасено много живота и то навео, као разлог због кога је номинован за Нобелову награду за мир.

Како је поручио у обраћању бирачима које је објављено на yоутјубе, реч је о доприносу у постизању споразума између Београда и Приштине и између Уједињених Арапских Емирата и Израела.

"Они убијају једни друге много година, једноставно убијају једни друге, не слажу се", казао је Трамп.

Додао је да је реч о неслагању попут неслагања између Палестинца и Израела, уз констатцију да су Београд и Приштина разликују по много чему, укључујући и религију.

"Ми смо трговали са обе стране, тако да имамо извесне моћи. Рекао сам им, слушајте, хајде да постигнемо договор, хајде да постигнемо економско примирје и опште примирје", поручио је Трамп у Пенсилванији са бирачима поделио и свој утисак о реакцији у његовој канцеларији после потписивања споразума између представника Приштине и Београда.

"Они су се грлили, била је то дивна ствар да се види, спасили смо много живота", поручио је Трамп.

EUR/RSD 117.5821
Најновије вести