Тунберг донира 100.000 евра за Ковакс

ЖЕНЕВА: Еколошка активисткиња Грета Тунберг најавила је данас да ће из своје фондације донирати 100.000 евра за програм Ковакс и оценила да владе, производаци и међународна заједница, морају да уцине више у борби против неравноправне расподеле вакцина у свету.
greta tunberg jutjub
Фото: Youtube Printscreen

„Потпуно је неетично да земље са високим приходима сада вакцинишу младе и здраве људе на штету ризичних група и оних који се налазе на првој линији одбране против пандемије у сиромашним земљама", упозорила је Тунберг, преноси АП.

Шведска тинејџерка, која је као гост присуствовала брифингу Светске здравствене организације (СЗО) о пандемији ковид-19, рекла је да се нада да ће планирани самит предвођен САД о борби против климатске кризе овог месеца почети да се односи према њој као према стварној кризи.

"Можемо имати самита колико год желимо...(али) док год се не будемо односили према кризи као према кризи, нећемо бити у стању да постигнемо било какве велике промене", рекла је она, пренео је Ројтерс.

"Не можемо да покушамо да решимо ову кризу истим приступом који нас је довео до ње. Морамо да почнемо да третирамо кризу као кризу", истакла је Тунберг.

EUR/RSD 117.5844
Најновије вести