Тужба против Трампа за силовање

ЊУЈОРК: Жена која је оптужила америчког председника Доналда Трампа да ју је силовао пре више од 23 године у једној продавници у Њујорку поднела је тужбу против њега због његових изјава у јуну у којима је порицао да ју је напао.
tramp, tanjug ap
Фото: Tanjug (AP Photo/Evan Vuči)

И. Џин Керол, дугогодишња колумнисткиња магазина Ел, навела је у тужби поднету суду на њујоршком Менхетну да је Трамп лагао када је тврдио да је није напао и довео у питање њен "интегритет, поштење и достојанство" својим објашњењем разлога зашто је изашла у јавност с причом о том инциденту.

Како преноси Ројтерс, Бела кућа није одговорила на захтев за коментар.

Портпаролка Беле куче Стефани Гришам рекла је Вашингтон посту да је "тужба бесмислена и прича је превара - баш као и ауторка".

Џин Керол је причу о наводном силовању у продавници "Бергдорф Гудмен" на њујоршкој Петој авенији, за које тврди да се догодило између јесени 1995. и пролећа 1996, објавила у магазину "Њујорк" у јуну, као исечак из њених мемоара који ће бити објављени следећег месеца.

Трамп је тада саопштио да је није силовао и да је никада није срео. Он ју је оптужио да лаже и да је то учинила да би подстакла продају своје књиге.

Још десетак жена оптужило је Трампа да их је сексуално злостављао, што он негира.

EUR/RSD 117.2737
Најновије вести