У Бањалуци обележен Дан устанка против фашизма

БАЊАЛУКА: Полагањем венаца на Споменик палим Крајишницима на Бањ брду у Бањалуци данас је обележена 79. годишњица од подизања устанка против фашизма у Другом светском рату.
banjaluka, tanjug
Фото: Tanjug/ T.Valič, arhiva

Уз поштовање епидемиолошких мера, цвеће су положиле делегације СУБНОР-а, Владе Републике Српске, Града Бањалука и представници више удружења, преносе бањалучке Независне новине.

Владимир Ђуран, председник СУБНОР-а Града Бањалука, рекао је да је важно водити рачуна о поклењима и о прошлости, коју је потребно чувати и не дозволити да се мењању историјске чињенице.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је да се ове године обележава 75 година од победе над фашизмом, али да епидемиолшке прилике нису дозволиле да се то обележи на бољи начин.

"Вредности као што су борба за слободу и борба против фашизма су непролазне. Иако су се на овим просторима мењале и државе и системи, то су неке ствари које се не могу ни заборавити ни ревидирати. Са тим вредностима људи треба да буду поносни јер су наши преци у томе учествовали и били део светске борбе против фашизма", истакао је Радојичић.

EUR/RSD 117.5737
Најновије вести