У Белгији погоршање ситуације, могућ огроми трећи талас

БРИСЕЛ:Сви параметри епидемилошке ситуације у Белгији су у порасту, а земља прелази границу од 625.000 потврђених случајева коронавируса, упозоравају у Институту за јавно здравље те земље.
brisel
Фото: Tanjug/ Video, arhiva

Истовремено, премијер Александар де Кро указује на могућност новог талса пандемије ковид-19, уколико се грађани не буду придржавали прописаних мера за предстојеће празнике.

”Ако свака пета породица позове превише људи за Божић, Белгија ће у јануару видети ''огроман трећи талас''", поручио је Де Кро.

У Институту за јавно здравље наводе да је након примећеног пораста броја новозаражених коронавирусом у земљи, дошло и до постепног раста броја хоспитализација, али и броја преминулих.

Друге недеље децембра у просеку је бележено преко 2.500 новозаражених на дневном нивоу, што је пораст од 13 одсто у односу на недељу раније. Укупно је 2.543 пацијената са корона вирусом тренутно у болницама широм Белгије, што је за 16 више него јуче.

Њих 544 је на интензивној нези, што је за пет више него јуче.

Од 11. до 17. децембра дневно се дешавало просечно 92,7 смртних случајева, што је пораст од 0,2 одсто у поређењу с претходном недељом.

Укупан број смртних случајева у Белгији од почетка пандемије тренутно је 18.626.

EUR/RSD 117.3161
Најновије вести